Mar 25

400G BiDi MSA Group brengt eerste multimode-fiber optical transceiver specificatie uit

400G voor Multimode.

De 400G Bidirectionele (BiDi) Multi-Source Agreement (MSA) Group heeft zijn eerste 400G-BD4.2-specificatie gepubliceerd. De specificatie beschrijft de ondersteuning van 400-Gbps via multimode glasvezel over een afstand van 100 m en maakt gebruik van een BiDi-transmissieaanpak met twee golflengten. De specificatie maakt gebruik van 100-Gbps BiDi voor Ethernet-toepassingen en is compatibel met bestaande multimode glasvezelbekabelinginfrastructuur, aldus de MSA.

Toepassing

De MSA-leden hebben hun standaard afgelopen juli bekendgemaakt. Ze omvatten Alibaba, Broadcom, Cisco, Corning, Finisar, Foxconn Interconnect Technology, InnoLight Technology, Inphi en Sumitomo Electric. Gelijktijdig met de aankondiging van juli streeft IEEE P802.3cm 400 Gb / s via Multimode Fiber Task Force naar een vergelijkbare set specificaties, die 400GBASE-SR4.2 wordt genoemd. Zowel de MSA als de IEEE Task Force verwachten dat de gekozen aanpak, het aantal multimode-vezels dat nodig is om 400 Gigabit Ethernet-overdracht te ondersteunen aanzienlijk zal verminderen. De specificatie is bedoelt voor toepassingen op de korte afstand, zoals verbindingen tussen datacenter-switches.